Op zoek naar hoe oud wordt een franse bulldog?

hoe oud wordt een franse bulldog

Gedrag Van Franse Bulldog Vraagt Geduld. De Franse Bulldog was oorspronkelijk ontwikkeld in Engeland als een miniatuurversie van de Engelse Bulldog. Rond 1860 importeerden Franse hondenfokkers deze erg kleine honden en kruisten ze met de Franse Terriers. Toen de soort uiteindelijk ter tentoonstelling terug was gebracht naar Engeland maakten de Engelsen nogal ophef over de naam Franse bulldog omdat de hond oorspronkelijk een Engelse soort was en de bulldog een traditioneel Engels symbool van de Engelse cultuur. De Franse variant is ongeveer 30 centimeter hoog en wordt 10 tot 12 jaar oud. Er zijn twee gewichtsklassen 9-10 kilo en 10-13 kilo. Honden zwaarder dan 13 kilo behoren niet tot deze soort. De Franse Bulldog is een fijne makkelijk te onderhouden gezelschapshond een erg speels en liefdevol dier.
SEO checker
franse bulldog forum Toon onderwerp Hoe oud wordt je bulldag?
Re Hoe oud wordt je bulldag? door Peter M 07 okt 2012 1027. Dit si ongeveer dezelfde vraag als hoe oud wordt een mens. De een haalt de 50 niet de ander wordt 110. Lady Gaga geboren 11-01-2013. Berichten 126 Geregistreerd 11 jan 2012 2341 Woonplaats purmerend. Re Hoe oud wordt je bulldog? door ronenkarin 07 okt 2012 1030. ronenkarin schreef Ik zie op het forum ook een hoekje met overleden bulletjes diverse leeftijden. Hoe oud wordt een bulletje gemiddeld en is het bv ook afhankelijk van voeding of andere zaken zoals. Ik hoor verschillende getallen voorbij komen van 8 jaar tot 15 jaar.ik heb geen idee.
eetkamerstoelen
Welkom op www.FanItRoaske.nl.
Na de tweede wereldoorlog hebben landen als Engeland Duitsland en meer recentelijk zeker ook Nederland een steeds belangrijker invloed gekregen op de vervolmaking van het rasbeeld. Was een tiental jaren geleden een Franse Bulldog met moeilijke ademhaling nog een regelmatig terugkerende verschijning op een tentoonstelling tegenwoordig kom je dat eigenlijk niet meer tegen. Moderne inzichten en betere selektie bij het fokken hebben deze problemen vrijwel uitgeroeid en nu scoort de Franse Bulldog erg hoog als het gaat om de gemiddelde leeftijd die de honden weten te bereiken.
Board
Het karakter en de verzorging van de Franse bulldog Dier en Natuur Huisdieren.
Wat maakt verder deel uit van het karakter van de Franse bulldog en hoe verzorg je hem? Deze bulldog maakt deel uit van de groep gezelschapshonden. De honden zijn ontstaan uit kruisingen van de Engelse bulldog met kleinere rassen. De rechtopstaande oren heeft de hond van de toy bulldog deze hond leefde in de 18e en het eerste deel van de 19e eeuw. In het begin van de 20ste eeuw werd de hond steeds populairder in Frankrijk. De Franse bulldog bereikt gemiddeld een leeftijd van elf jaar. De Franse bulldog is een speelse en vrolijke hond die houdt van gezelschap en aandacht.
Alles over de Franse Bulldog.
Inmiddels heeft de populariteit van dit ras zich enorm uitgebreid door zijn vrolijke speelse aard en zijn aparte uiterlijk. De Franse Bulldog wordt ongeveer elf jaar oud. De Franse Bulldog heeft een stevige gespierde en gedrongen bouw. Ze hebben een brede borst en rug en korte stevige poten. De voorpoten staan wijd en iets naast het lichaam maar moeten wel recht zijn. Ze zijn wat korter dan de achterpoten waardoor de rug naar achteren wat omhoog loopt. De kop van de Franse Bulldog is stevig en vierkant met grote ogen en een korte wat omhoog staande neus. Het zijn ondervoorbijters wat inhoudt dat de ondertanden voor de boventanden sluiten. De oren zijn groot met afgeronde toppen en staan rechtop.
Gezondheid Hawbucks Franse Bulldog Kennel.
Geen ideale lichaamsvorm om pups te baren je hoeft geen arts te zijn om te snappen waarom. Hoe korter en breder honden zijn hoe waarschijnlijker ze bewegingsmoeilijkheden hebben door de korte wervelkolom. Hoe korter een Franse Bulldog is in de rug des te minder ruimte hebben de pups binnenin de moeder. Door het gebrek aan ruimte worden de nesten kleiner maar de individuele pups groter. Een klein aantal pups maar groot van formaat geeft moeilijkere bevalling natuurlijk. Het risico op grote pups word al veel kleiner als er binnenin de baarmoeder van het teefje genoeg ruimte is voor 4 tot 6 pups een normale gemiddelde nestgrootte voor een Franse Bulldog. Een overtypische Franse Bulldog kan van deze grote massa niet bevallen zonder schade.
Hernia bij Franse bulldog Heukels Orthomanueel Dierenarts.
Franse bulldog verlamd door een hernia. By Jacha oktober 19 2016 0 Comments. Onze Franse bulldog Buddy van 3 jaar oud is een brok levenslust en energie. We maken lange wandelingen met onze drie honden Buddy loopt dan voorop en wil nooit terug naar huis. Hij is dol op spelen en ravotten en altijd vrolijk. Kortom een echte Franse bulldog! Op een vrijdagmorgen ging ik met de honden naar buiten en merkte direct dat Buddy niet zichzelf was. Hij bleef achter en sjokte sloom mee met zijn kop laag. Even later zag ik dat zijn achterkant zwabberde hij leek wel een dronken.
Fransebulldogclub De Fransebulldog.
Het gewicht mag niet minder zijn dan 8 kilogram maar niet meer dan 14 kilogram voor een Bulldog in goede conditie. De Franse bulldog is vooral een gezelschapshond hoewel de hond zeer waaks is. Een Franse bulldog wordt ongeveer 10 à 14 jaar. Volgens de rasstandaard moet een Franse bulldog een schouderhoogte hebben van 25 tot 35 cm. Ze hebben een dichte glanzende korte vacht. De toegestane kleuren zijn gestroomd zwart wit wit met gestroomde vlekken en fawn. De Franse bulldog heeft een levendig karakter en is een mensenvriend. De hond kan algemeen ook goed opschieten met kinderen. De bulldog heeft wel een consequente opvoeding nodig en ze kunnen onstuimig zijn. Als de hond goed opgevoed en gesocialiseerd wordt gaat de hond in het algemeen goed samen met andere huisdieren.
Franse buldog Wikipedia.
Het ras werd in 1898 officieel erkend als eerste in de Verenigde Staten. De Franse buldog is vooral een gezelschapshond hoewel de hond zeer waaks is. Een Franse buldog wordt ongeveer 10 à 14 jaar. Volgens de rasstandaard moet een Franse buldog een schouderhoogte hebben van 25 tot 35 cm. Ze hebben een dichte glanzende korte vacht. De toegestane kleuren zijn gestroomd fawn en van deze twee kleuren de bonte variant gestroomd-bont en fawn-bont. Volledig witte honden zijn ook toegestaan en vallen onder de bonte categorie. De Franse buldog heeft een levendig karakter en is een mensenvriend. De hond kan meestal goed opschieten met kinderen. De buldog heeft vanwege zijn soms koppige karakter wel een consequente opvoeding nodig en ze kunnen onstuimig zijn.
Franse Buldog Pedigree.
Over jouw ideale hond. Mini Klein Gemiddeld Groot Maxi. Van het ontstaan van deze kleine buldog is weinig precies zeker. De Franse beweren dat het een Frans ras is de Engelsen beschouwen hem als een afstammeling van de Britse Buldog. Deze kwam in 1850 mee naar Frankrijk met kantmakers uit Nottingham die overstaken naar Normandië en kleine buldoggen bij zich hadden. Dit vriendelijke dier wordt normaal 10 jaar oud maar met veel goede verzorging en goede voeding kan de Franse Buldog 12 jaar worden. Het vrouwtje kan in goede conditie ongeveer 11 kg en 28 cm worden een mannetjebuldog wordt 13 kg en 30 cm groot.

Contacteer ons